2021-02-20 10:00:04• hírek • Fizetett tartalom

Bőrgyógyász szakorvossal bővült a Korall Klinika csapata

Szatmár megye lakosságának már biztosan nem kell bemutatnunk a szatmári Korall Klinikát, melynek feltett szándéka, hogy magas színvonalú, páciensközeli szolgáltatásokkal és kiváló szakemberekkel álljanak a szatmáriak rendelkezésére. Épp ezért az orvosi csapatot rendszeresen új specialistákkal bővítik, így kiterjesztve mindazon betegségek és panaszok spektrumát, melyekkel bátran lehet hozzájuk fordulni.

Nemrégiben egy fiatal, ám annál nagyobb szakértelemmel rendelkező bőrgyógyász szakorvos is csatlakozott az egészségügyi intézmény csapatához. A Szatmár megyei születésű Ardelean Iulia a kolozsvári Iuliu Hațieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatójaként végzett 2016-ban, rezidens évei alatt pedig a kolozsvári dermatológiai klinikán, valamint egy, ugyancsak a nagyvárosban található magánrendelőben mélyítette tudását.


Azon kérdésünkre, hogy miért döntött pont a bőrgyógyászat mellett, dr. Ardelean elárulta, a dermatológia az orvostudomány más ágaihoz hasonlóan a folyamatos odafigyelés mellett az elméleti és gyakorlati tudásanyag folyamatos fejlesztését is szükségeltet, illetve állandó szakmai kihívást is jelent, hiszen a bőrgyógyászati panaszok a legkisebbektől a legidősebbekig bárkit érinthetnek, maguk a betegségek és az azokra utaló tünetek pedig rendkívül sokszínűek.


„Az egyik leggyakrabban előforduló betegség, mellyel a páciensek a rendelőmbe érkeznek, az a főként a pubertás korban levő fiatalokat érintő akné, de legalább annyiszor kérnek segítséget a zavaró szemölcsök vagy épp egy makacs rosacea miatt is. Nem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk az anyajegyek időszakos vizsgálatáról sem, és sajnos gyakran találkozunk a basaliomával is, mely egy igen gyakori bőrdaganat” – magyarázza a szakorvos, majd arra a nem elhanyagolható tényre is rávilágít, hogy Románia lakossága még mindig nem fordít kellő figyelmet a bőr egészségére.


Javaslata szerint mindenkinek – függetlenül attól, hogy van-e valamilyen bőrproblémája vagy sem – évente egyszer fel kellene keresnie egy dermatológust, azoknak pedig, akiknek testét különösen sok anyajegy borítja, még inkább oda kellene figyelnie a szűrésekre, hiszen ezáltal idő előtt észlelhető akár egy olyan veszélyes elváltozás is, mint a melanóma.


A doktornő azt tanácsolja, hogy ha bármilyen furcsa dolgot, kiütést is tapasztalunk magunkon, ne az interneten keressünk megoldást tüneteinkre, hiszen, ha véletlenül nem válna be a mások által ajánlott házi praktika, mire szakemberhez fordulunk, sokszor már nehéz megállapítani, mi volt a probléma valódi kiváltója, és értelemszerűen a kezelés is hosszadalmasabbá válhat.


Ha Ön is úgy érzi, tanácsadásra szorulna, esetleg kezeletlen problémájával már régóta szeretne felkeresni egy szakembert, forduljon bizalommal dr. Ardelean Iulia dermatológushoz. A Korall Klinika új szakorvosa hétfőn, csütörtökön és pénteken 8 és 15 óra között rendel, kedden és szerdán pedig 13 és 20 óra között fogadja a pácienseket. Előjegyzésért tárcsázza a 0361 412 037-es vagy a 0361 800 820-as telefonszámot, vagy látogasson el személyesen a klinikára, melyet az Eroii Revoluţiei tér 22. szám alatt talál meg.


Dr. Ardelean Iulia
Bőrgyógyász

A Korall Klinika új szakorvosa hétfőn, csütörtökön és pénteken 8 és 15 óra között rendel, kedden és szerdán pedig 13 és 20 óra között fogadja a pácienseket. Előjegyzésért tárcsázza a 0361 412 037-es telefonszámot. .

Korall Klinika Szatmárnémeti:
Eroii Revolutiei tér, 22es szám
Tel: 0361-412.037 / 0361- 800.820
Mobil: 0771-630034 Fax: 0361-882281
E-mail: office@clinicakorall.ro; secretariat@clinicakorall.ro


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: